De werkzame stof van IMODIUM®: loperamide

Werkzame stof

Loperamide is in België sinds 1974 verkrijgbaar onder de naam IMODIUM® en wordt gebruikt voor de behandeling van de symptomen van diarree.

Wat gebeurt er bij diarree in de darm?

De meeste mensen kennen de typische symptomen van diarree: te frequente en te vloeibare ontlasting. Wat gebeurt er bij diarree in je darm?

Bij diarree hebben we altijd te maken met drie veranderingen in de darmfunctie:

 

Loperamide werkt deze functiestoornissen in je darm tegen

De werkzame stof loperamide werkt de drie hierboven genoemde functiestoornissen tegen, zodat de ontlasting weer vaster en uitdroging voorkomen wordt.
Loperamide zorgt in je darm voor het herstel van de normale darmbeweging. Daardoor blijft de voeding langer in je darm en kan je lichaam er meer vocht en voedingsstoffen uit opnemen. Daarnaast wordt de versterkte afscheiding van vocht en elektrolyten in je darm weer genormaliseerd.

 

Eigenschappen van loperamide

 

Combinatie van Loperamide en Simeticon

Naast loperamide (2mg) bevat IMODIUM® Duo ook de werkzame stof simeticon (125mg), om klachten van gasvorming in de buikholte te verlichten. Simeticon zorgt ervoor dat de gasbellen, die krampen en een opgezet gevoel veroorzaken in de dunne darm, oplossen. IMODIUM® Duo behandelt doeltreffend acute diarree die gepaard gaat met ongemakken zoals winderigheid, krampen en een opgeblazen gevoel.

×